02. lipnja 2022.

Otvoren natječaj za CEEPUS mobilnosti u zimskom i ljetnom semestru ak. god. 2022./2023.

https://www.youtube.com/watch?v=pKB7kM0UON4&ab_channel=AgencijazamobilnostiprogrameEuropskeunije Odlazne i dolazne mrežne mobilnosti Otvoren je natječaj za podnošenje prijava za dolazne i odlazne mobilnost unutar odabranih CEEPUS mreža u akademskoj godini 2022./2023. Prijave se podnose unutar sljedećih rokova: 15. lipnja 2022. godine – prijave mrežnih mobilnosti u zimskom i ljetnom semestru ak. god. 2022./2023. 31. studenoga 2022. godine – prijave mrežnih mobilnosti u ljetnom semestru ak. god. 2022./2023. Prijava se podnosi putem platforme CEEPUS-a prema sljedećim uputama: Upute za podnošenje prijava za mobilnost u CEEPUS-u Podsjećamo da Umjetnička akademija u Splitu sudjeluje u dvjema CEEPUS mrežama:
  • A.L.I.C.E. (CEEPUS mreža Odsjeka za dizajn vizualnih komunikacija; kliknite ovdje za prikaz visokih učilišta koja sudjeluju u mreži)
  • ADRIART.CE (CEEPUS mreža Odsjeka za film i video; kliknite ovdje za prikaz visokih učilišta koja sudjeluju u mreži)
  Dolazne freemover mobilnosti Hrvatska će biti otvorena za dolazne freemover prijave u zimskom i u ljetnom semestru akademske godine 2022./2023. Freemover stipendisti imaju ista prava u pogledu iznosa stipendije te trajanja mobilnosti kao stipendisti koji svoju mobilnost prijavljuju preko CEEPUS mreža, samo njihova prijava ima manju šansu biti odobrena na natječaju. Krajnji rok za freemover prijave u zimskom semestru je 1. kolovoza 2022. godine, dok je krajnji rok za freemover prijave u ljetnom semestru 30. studenoga 2022. godine.   Važne napomene Dolazne nastavničke mobilnosti moraju se realizirati u razdoblju u kojem se održava nastava (mobilnosti nisu moguće za vrijeme praznika ili ispitnih rokova). Prijave za odlaznu i dolaznu nastavničku mobilnost ne mogu se potvrditi ako plan predavanja nije jasno napisan (upisuje se u polje „Motivation“). Plan predavanja uključuje najmanje šest (6) sati predavanja tjedno. Prijave za dolaznu studentsku mobilnost, osobito onu kraću od cijelog semestra, ne mogu se potvrditi bez detaljnog plana aktivnosti (istraživački boravak ili praktičan rad) koji predstavlja jednu smislenu cjelinu, za koju dolazni student može ostvariti ECTS bodove odnosno drugu vrstu priznavanja.   Prijave kandidata iz Ukrajine Prijave će biti moguće u okviru natječaja za freemover mobilnosti koji će se otvoriti sredinom lipnja 2022. godine, s krajnjim rokom za prijavu do 1. kolovoza. Informacije o prijavnom procesu za ukrajinske kandidate dostupne su ovdje.
Ciljevi