26. ožujka 2013.

Erasmus stručna praksa

Što je Erasmus stručna praksa?

"Erasmus stručna praksa" je program financiran od strane Europske komisije u sklopu “Programa za cjeloživotno učenje 2007.-2013.” koji promovira obavljanje studentske stručne prakse u različitim europskim firmama i visokoškolskim ustanovama, s ciljem poticanja razvoja studentskih profesionalnih vještina i kompetencija. Stručna praksa u okviru akademske godine 2012./13. mora trajati minimalno 3 mjeseca, a može najviše 10 mjeseci. Razdoblje u kojem se praksa može obaviti je između 1.6.2012. i 30.9.2013. Praksa se mora obaviti bez prekidanja.

Koje su prednosti stručne prakse?

  • Student na Erasmus stručnoj praksi može se upoznati s nekim novim idejama u svome poslovnom okruženju i raditi na projektima koji inače zahtjevaju kvalificiranu kompetenciju
  • Student stječe jezično znanje koje mu može pružiti nove mogućnosti kod ostvarivanja poslovnih kontakata diljem domaćih i stranih tržišta.
  • Student ima pravo na Erasmus studentsku potporu (grant) u mjesečnom iznosu od 400 € a također valja napomenuti da inozemne firme, ako već ne daju novčanu naknadu, znaju dati neki dodatni doprinos u obliku besplatnih obroka, smještaja ili slobodnog gradskog prijevoza.

Na što student koji se prijavljuje na Erasmus stručnu praksu mora obratiti pozornost?

Ako ste zainteresiranu za stručnu praksu ili ste je već našli na adresi www.unist.hr > Međunarodna suradnja > Erasmus > Ponude stručne prakse ili možda na vlastitu inicijativu, vodite računa o ovim stavkama:
  • datum početka stručne prakse ( ne kasnije od kraja lipnja 2013.)
  • datum završetka stručne prakse (ne kasnije od 30. rujna 2013.)
  • sadržaj stručne prakse
  • obavještavanje svoga ECTS povjerenika ili Erasmus koordinatora na sastavnici o prijavljivanju na praksu

Koja je dokumentacija potrebna za natječaj?

  1. Prijavni obrazac koji se nalazi na službenim stranicama Sveučilišta
  2. Prihvatno pismo (Letter of Confirmation) inozemne ustanove/firme u koju ste primljeni
  3. Motivacijsko pismo
  4. Životopis (Europass format)
  5. Potvrda o znanju engleskog jezika (diploma, svjedodžba ili da je vidljivo iz prijepisa ocjena)
  6. Prijepis ocjena
Sve dodatne informacije možete pronaći u samom Natječaju. Slobodno se obratite za bilo koje dodatne informacije: Mia Vuco mvuco@unist.hr +385 91 44 33 926
Ciljevi