24. svibnja 2024.

Izložba P-RAZNO u "Prostoru"

Izložba P-RAZNO u "Prostoru"

Izložba P-RAZNO u Prostoru u suradnji s Umjetničkom akademijom u Splitu

27. 5. - 3. 6. 2024.

Prostor, Plančićeva 2, Split

U kreativnom hub-u Prostor u ponedjeljak, 27. svibnja u 20 sati  otvorit će se izložba P-RAZNO, na kojoj će radove izložiti studentice prve godine diplomskog studija Likovne kulture i likovne umjetnosti Umjetničke akademije u Splitu.

Radove izlažu Đina Radulj, Hana Kalebić, Jelena Jurčević, Marija Bare i Matea Križanović, a nastali su su u sklopu kolegija Specijalizacija – Slikarstvo II u ljetnom semestru akademske godine 2023./2024., pod mentorstvom doc. art. Lane Stojićević.

Suradnja s kreativnim hub-om Prostor inicirana je zbog želje da se studentice što ranije upoznaju s radom raznih aktera suvremene umjetničke scene u Splitu, ali i da tijekom studija dobiju priliku predstavljanja autorskih radova publici.

Tema „Praznine“, kao referenca na istoimeni projekt osmišljen i realiziran kroz 2020., 2021. i 2022. od strane platforme Culture Hub Croatia, zadana je studenticama kao konceptualni poticaj za nastanak izloženih radova. Taj projekt primarno je bio posvećen prostornim i sadržajnim prazninama grada Splita koje su nastale kao posljedica masovnog turizma, dok su se studentice mogle referirati na bilo koji aspekt tog slojevitog pojma. Rezultat tog procesa su medijski i sadržajno raznoliki radovi, s individualnim interpretacijama pojma praznine u kontekstu lokalne industrijske baštine, obiteljskog nasljeđa, neiskorištenosti gospodarskog zemljišta, slikarskog nasljeđa i tragova društvenih praznina u javnom prostoru.

Izložba ostaje otvorena do 3. lipnja i može se razgledati svakim radnim danom od 10 do 19h.

Ciljevi
Kvalitetno obrazovanje Partnerstvom do cilja