12. studenog 2021.

Nove smjernice za sprečavanje širenja zaraze - studeni 2021

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske izdao je nove smjernice za sprečavanje širenja zaraze koje se odnose i na visoka učilišta.

Razmatrajući aktualnu epidemiološku situaciju u Hrvatskoj, ali i u okruženju, kao i situaciju u zdravstvenom sustavu (sve veći pritisak na bolnice zbog rasta broja zaraženih osoba), Stožer je zaključio da su u narednom razdoblju za sprječavanje širenja bolesti COVID-19 ključna tri smjera djelovanja:

  • postići što veću procijepljenost građana,
  • uvesti dodatna ograničenja za okupljanja koja su potencijalni izvori širenja bolesti COVID-19,
  • postići što veću sigurnost prilikom obavljanja djelatnosti i poslova koje se neće ograničavati, što se može dokazati testiranjem ili EU digitalnom COVID potvrdom.

Temeljem toga,  Stožer je najavio da će od 16. studenoga 2021. godine (tj. od idućeg utorka) svi djelatnici državnih i javnih službi morati posjedovati EU digitalne COVID potvrde. To uključuje i obrazovni sustav, tj. osnovne i srednje škole i visoka učilišta.

Slijedom svega navedenog, svi zaposlenici, vanjski suradnici i druge osobe koje ulaze u prostorije Umjetničke akademije u Splitu po bilo kojoj drugoj osnovi, od utorka 16. studenoga 2021.g., dužni su prilikom ulaska u prostorije Akademije predočiti EU digitalnu COVID potvrdu ili negativan nalaz brzog antigenskog COVID-testa koji nije stariji od 48 sati.

Osobe koje odbiju predočiti navedene potvrde, ne mogu ući u prostorije Umjetničke akademije.

Ova odluka se ne odnosi na studente Umjetničke akademije u Splitu.

Osobe koje uđu u prostor Umjetničke akademije u Splitu bez da su predočile EU digitalnu COVID potvrdu ili negativan COVID-test ne stariji od 48 sati, krše odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, za što mogu snositi pravne posljedice.

Uprava Umjetničke akademije u Splitu

Ciljevi